Comstop® Mobile 5 skanneri

Comstop® Mobile 5 skanneri on ammattikäyttöön tarkoitettu laite. Se havaitsee matkapuhelimien ja muiden taajuusalueillaan toimivien radiolaitteiden lähetystoiminnan muutamasta metristä muutaman kymmenen metrin etäisyydelle.

Comstop® Mobile 5 skannerin toimintaherkkyys on välillä -80 dBm…-90dBm. Tämä herkkyys on sadasta (100x) tuhanteen (1000x) kertaa suurempi kuin kaupallisilla skannereilla, joiden herkkyys on -60 dBm. 

Comstop® Mobile 5 skannerin suurempaa herkkyyttä tarvitaan havainnointeihin rakenteiden läpi.

Comstop® Mobile 5 skanneri hälyttää kuuluvuusalueellaan olevasta radiolähetystoiminnasta 2G (GSM), 3G (UMTS), 4G (LTE) ja 5G taajuuksilla sekä lisävarusteina olevilla DECT, ISM2,4, ISM5 ja Bluetooth taajuuksilla. Se on varustettu vaihdettavilla AA-kokoisilla akuilla. Sen vuoksi se soveltuu jatkuvaan käyttöön.

Kiinnitä skanneri vyölle tai kuljeta sitä kädessä. Saat hälytyksiä radiolähetystoiminnan taajuuksista laitteen kuuluvuusalueella. Mikäli haluat etsiä suuntia, mistä lähetykset voisivat tulla, käytä lisävarusteena saatavaa CSMaksi suunta-antennia.

Voit säätää skannerin havaitsemisherkkyydet jokaiselle siinä olevalle taajuudelle erikseen joko suoraan skannerin valikoista tai PC-perusohjelman (Basic comstop mobile software) avulla (suurella herkkyydellä skanneri havaitsee heikon, usein kauempana sijaitsevan radiolähetyksen ja pienellä herkkyydellä vain voimakkaamman, usein lähellä sijaitsevan radiolähetyksen). Voit valita käyttämäsi taajuudet ja sulkea väliaikaisesti pois käytöstä valitsemmasi taajuudet. Hälytyksen tavan voit valita: LED-valot, ääni- tai värinähälytys tai niiden yhdistelmät.


Viimeisimpien 999 hälytysten lokitiedot voit lukea laitteen näytöltä ja lisävarusteena saatavalla Windows 10 ja Windows 11 yhteensopivalla PC-hallintaohjelmalla (Comstop mobile software).


Perusantenni (monitaajuusantenni) on vakiovarusteena. Lisävarusteena on lyhyempi antenni ISM5 taajuuksien havaitsemiseksi. Molemmat antennit ovat taitettavia.

Skannerissa olevat AA-kokoiset Ni-MH akut latautuvat, kun kiinnität sen latautumaan vakiolatauslaitteeseen. Skannerin mitat ilman antenneja ovat 215 x 100 x 45 mm. Paino molempien antennien, neljän AA-akun ja erillisen vyökiinnikkeen kanssa on 390 g. Toimitukseen kuuluu lisäksi erillinen laturi, jossa ovat 4 kpl AA-kokoiset vaihtoakut.

Kuvassa on Comstop® Mobile 5 skanneri varustettuna perusantennilla (isompi antenni) ja lisäantennilla optiotaajuudelle ISM5 (pienempi antenni).

Comstop® Mini 5 skanneri

Comstop® Mini 5 skanneri on ammattikäyttöön tarkoitettu laite. Se havaitsee matkapuhelimien ja muiden taajuusalueillaan toimivien radiolaitteiden lähetystoiminnan muutamasta metristä muutaman kymmenen metrin etäisyydelle.

Comstop® Mini 5 skannerin toimintaherkkyys on välillä -80 dBm…-90dBm. Tämä herkkyys on sadasta (100x) tuhanteen (1000x) kertaa suurempi kuin kaupallisilla skannereilla, joiden herkkyys on -60 dBm.

Comstop® Mini 5 skannerin suurempaa herkkyyttä tarvitaan havainnointeihin rakenteiden läpi.

Comstop® Mini 5 on helposti ja huomaamattomasti käytettävä taajuusskanneri. Se hälyttää kuuluvuusalueellaan olevasta radiolähetystoiminnasta taajuuskaistoilla 2G (GSM), 3G (UMTS), 4G (LTE), 5G ja lisävarusteina olevilla DECT, ISM2,4 ja Bluetooth kaistoilla.

Kiinnitä skanneri vyölle tai kuljeta sitä kädessä. Saat hälytyksiä radiolähetystoiminnan taajuuksista laitteen kuuluvuusalueella. Mikäli haluat etsiä suuntia, mistä lähetykset voisivat tulla, käytä lisävarusteena saatavaa CSMini suunta-antennia.

PC-perusohjelman (Basic comstop mobile software) avulla voit säätää skannerin havaitsemisherkkyydet jokaiselle siinä olevalle taajuudelle erikseen (suurella herkkyydellä skanneri havaitsee heikon, usein kauempana sijaitsevan radiolähetyksen ja pienellä herkkyydellä vain voimakkaamman, usein lähellä sijaitsevan radiolähetyksen). Voit valita ohjelmalla käytettämäsi taajuudet ja sulkea väliaikaisesti pois käytöstä valitsemmasi taajuudet. Hälytyksen tavan voit valita: LED-valot, ääni- tai värinähälytys tai niiden yhdistelmät.

Viimeisimpien 20 hälytysten lokitiedot voidaan lukea laitteen näytöllä. Viimeisimpien 499 lokitiedostossa olevien hälytysten tietoja voit lukea myös lisävarusteena saatavalla Windows 10 ja Windows 11 yhteensopivalla PC-hallintaohjelmalla (Comstop mobile software) Excel-taulukon muodossa.


Kuvassa alla oleva taitettava monitaajuusantenni on vakiovarusteena. Comstop® Mini 5 skannerissa on kirkas OLED näyttö. Ulkomitat ilman antennia, antenniliitäntää ja kiinteää vyö- tai taskukiinnikettä ovat 117 x 73 x 24 mm. Pikakäyttöohje on laitteen sivulla. Kiinteä LI-ION akku ladataan mukana tulevan laturin avulla. Paino antennin kanssa on 220 g.

Suunta-antennit Comstop® skannereihin voit tilata lisävarusteina
1) CSMaksi suunta-antenni
- Comstop® Mobile 5 skannerin taajuusalueille - yhdistä suunta-antenni skanneriin 100 cm pitkällä kaapelilla
2) CSMini suunta-antenni
- Comstop® Mini 5 skannerin taajuusalueille - yhdistä suunta-antenni skanneriin 100 cm pitkällä kaapelilla

Vaihtoehtoinen CSMini suunta-antennin kiinnitystapa Comstop® Mini 5 skanneriin telakan avulla:

Kuvassa alla on Comstop® Mini taajuusskanneri kiinnitettynä 30 cm kaapelin ja telakan avulla CSMini antenniin. Voit lukea skannerin näytöltä hälytystietoja suuntaskannauksen aikana.

PC-HALLINTAOHJELMA  Comstop® Mobile 5 tai Comstop® Mini 5 skannereihin lisävarusteena

PC-hallintaohjelman (Comstop mobile software) avulla voit lukea hälytyksiä Comstop® Mobile 5 tai Comstop® Mini 5 skannereista Excel-taulukon muodossa. Lataa hallintaohjelma tietokoneeseen, jossa on joko Windows 10 tai Windows 11 käyttöjärjestelmä.

Valmistusmaa ja alkuperä

Comstop® skannerit sekä CSMaksi ja CSMini suunta-antennit ovat valmistettu Saksassa ja ovat EU-tuotteita.

Turvallisuus ja tietoturva

Comstop® skannerit ovat sovellettuja radiovastaanottimia. Ne hälyttävät kuuluvuusalueellaan toimivista radiotaajuuksista ja niiden suhteellisista voimakkuuksista. Niillä ei voi kuunnella puheluita tai radiolähetyksiä eikä yksilöidä puhelinta, radiolähetintä tai soittajaa eikä radiolähettimien tarkkoja maantieteellisiä paikkoja. Suunta-antennilla voidaan etsiä suuntia, joissa toimivaa radiolähetystoimintaa voisi olla.

Comstop® skannerit ovat CE-merkittyjä. Niistä on saatavilla valmistajan vaatimustenmukaisuusvakuutus.